Wie zijn wij

Bryd (Webmaiden)

Onze webmaiden gebruikt liefst geen andere naam dan die van zichzelf. Ze noemt zich niet persé heks, priesteres, sjamaan of wat dan ook. Ze voelt wel een grote verbondenheid met de natuur en de energie die er op onze aardbol bestaat.

De naam ‘Webmaiden’ zegt het al: ze is de madam van onze website en van onze Facebookpagina. Ze is heel sterk met het geschreven woord, leest zowat alles wat je onder haar neus duwt en is een onverbeterlijk optimist. Haar quote van elke dag is: “Alles komt altijd in orde.”

Bryd is mama van 2 schatten van kinderen en de gezellige echtgenote van een elf. Hiermee verklap ik dat ze haar vrije tijd soms ook vult met rollenspelen.
Voor haar beroep doet ze iets met feestjes, muziekfestivals en artiesten, kortom … ze zit met één voet in de entertainment sector.

Bryd is de drijvende kracht achter de Arcadia dochtercoven Hagazussa, gesteund door de Gallische Godin Brigandhu.

webmaiden@arcadiacoven.be

Eirinn

Eirinn noemt zichzelf eenvoudigweg een priesteres. Ze werkte altijd puur intuïtief tot ze zich heel erg aangetrokken voelde tot het meer rituele en ceremoniële aspect van onze natuurreligie. Deze ingeslagen weg bracht haar tot in de opleiding ‘Ritueelbegeleider bij Afscheid’ die ze nu zelf doceert in België (Antwerpen). Ze heeft ook haar eigen praktijk waar ze uitvaartrituelen schrijft en voorgaat. Bij Eirinn kan je ook terecht voor onze eigen opleiding Natuurgericht spiritueel bewustzijn.

Binnen Arcadia staat ze aan het hoofd van de dochtercoven Magna Dea. De nadruk ligt hier op het (jouw) pad van de priesteres, op vormgeven aan je eigen vieringen via symbolen en rituele handelingen. We onderzoeken interreligieuze en spirituele verbanden of verschillen tussen verschillende strekkingen, culturen en religies. Ondanks deze nogal intellectuele uitleg ligt de nadruk echt wel op het in praktijk brengen van inzichten, symboliek en kennis waarbij ieder werkt met haar eigen Godin.

Zelf legt ze graag de nadruk op de kracht van de Vrouw in al haar aspecten, zacht- en hardheid. Spiritualiteit is door de jaren heen een levenswijze geworden met een diep geloof in en een groot respect voor die pure oerkracht in en om ons heen, weerspiegeld in de kracht van de slang en de Ierse Moedergodin Brighid.

eirinn@arcadiacoven.be

Elenor Tilia

Elenor is priesteres van Freya en leidt Hagazussa, één van de dochtercovens van Arcadia. Het bijvoegsel “Tilia” in haar naam verwijst naar de linde in haar tuin (die afstamt van de linde van haar voormoeders) waarmee zij een sterke band heeft. De linde is uiteraard gewijd aan Freya.

Elenor’s kracht zit in eenvoud: haar keuken is heilig en is dé plaats om op een eenvoudige manier magie te integreren in het dagelijkse leven. Ook rituelen vindt ze erg belangrijk om levensovergangen of andere momenten te markeren. Via het sjamanisme, waar ze steeds meer mee werkt, vindt ze een toegangsweg naar magie.

Daarnaast begeleidt ze mensen naar een meer natuurlijke manier van leven. Ook sjamanistische heling kan gevraagd worden. Als lesgever inspireert ze mensen om zelf veranderingen in hun leven door te voeren.

Binnen Arcadia is Elenor een krak in organiseren en nieuwe ideeën verwezenlijken.
Elenors gezin neemt in haar leven een belangrijke plaats in: haar man en haar dochter worden met de nodige zorg omringd.

elenor@arcadiacoven.be

Fjierra Maris

Binnen haar eigen groep en omgeving wordt Fjierra Maris een bruggenbouwster genoemd. Ze zet zich actief in om de kloof tussen diverse strekkingen en visies te dichten en mensen ervan bewust maken dat we veel meer bereiken door van elkaar te leren en samen te werken.

Fjierra’s naam is een afkorting van Zjenna Fjiera en dat betekent ‘Vrouwe van het Vuur’. Dat zij dan ook het smeulende vuur is van Arcadia, leidt geen twijfel. En laat nu “toevallig” de Ierse Vuurgodin Brighid haar steun en toeverlaat zijn. Het tweede deel van haar naam ‘Maris’ kwam er later bij en duidt op haar verbondenheid met de Wateren van Moeder Aarde in het algemeen en met de Godin Yemaya in het bijzonder.
Fjierra zette haar eerst wiccastappen op haar 18e vanuit haar zoektocht naar een spirituele levenshouding waarin de vrouw een volwaardige plaats had. Haar leerschool doorliep ze door zich te laven aan verschillende strekkingen binnen de wicca zoals Seax, Pecti, Alexandrijnse (Greencraft) wicca & volkshekserij en vooral door te vertrouwen op eigen gevoel en eigen achtergrond, haar roots en voorouders. Daarna werkte Fjierra lange tijd als solitair tot ze de behoefte kreeg om andere invalshoeken te onderzoeken en op zoek te gaan naar gelijkgezinden.

Als oprichtster van onze vereniging is het haar doel om mensen bewust te maken van hun eigen krachten en hun eigen pad. Naast een hele hoop ervaring kan zij putten uit een blijkbaar onmetelijke bron van weetjes, verhalen, rituelen, visies, strekkingen en gedachten die allemaal van pas komen in onze opleidingen. Fjierra is ook één van de vrouwen van de Arcadia dochtercoven Magna Dea. Dit combineert zij met een leuke job als event manager, maar de meeste aandacht krijgen toch Boudica en Balder, haar twee schatten van kinderen.

fjierra@arcadiacoven.be

Hamamelis

Er is geen vrouw wiens hart met meer liefde, warmte, geduld en doorzettingsvermogen gevuld is dan dat van Hamamelis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij een beroep gekozen heeft dat al deze aspecten in zich draagt. Hamamelis is kleuteronderwijzeres van beroep en haar kracht schuilt in het speels en creatief doorgeven van de oeroude kennis en wijsheid die ze vindt in de natuur.

Ze is de kleindochter van de Godin Selu, de maïsgodin van de indianen, die haar steun en toeverlaat is. Haar naam verwijst naar de “Toverhazelaar” die reeds bij de oude indianen gebruikt werd voor zijn geneeskrachtige werking. Binnen Arcadia is zij één van de vrouwen van de dochtercoven Hagazussa.

Hamamelis is getrouwd en heeft twee schatten van dochters.

hamamelis@arcadiacoven.be

Juniper

Al van kinds af hield Juniper ervan om de krachten van de natuur op te zoeken. Een krachtige storm kon haar overtuigen om naar de Belgische kust te reizen om daar de storm op zijn krachtigst te trotseren. Ze bezocht ook landen als IJsland waar ze de natuur in al haar alle aspecten terug kon vinden. Ze houdt van die ruwe kracht, die de natuur zo typeert. Ze houdt van de stilte die volgt op die ruwe kracht om die puurheid kenbaar te maken.

Later werd ze naar een plekje onder de Wilg geleid waar ze begroet werd door de Wolf. Een pad vol met energie openbaarde zich en een rust nestelde zich in haar troebele tienergeest. Ze was thuisgekomen in een wereld waar je deel uitmaakt van en één bent met je omgeving, … de natuur.

Juniper houdt veel van dieren. Van klassieke huisdieren die haar al haar hele leven omringen, tot de ontembare kracht van dieren die niet door de mens bedwongen willen worden. De nabijheid van de walvis heeft haar hart doen stoppen. De huilende wolf heeft haar liefde gewonnen. Zo verdiept ze zich graag in de problematiek die rond deze dieren is gerezen, om naar een herstel of balans te streven.

Hoewel Juniper van het alleen zijn houdt, voelt ze zich sterker hand in hand met medereizigers. Met veel plezier ontmoette ze zo haar zussen uit Arcadia’s dochtercoven Amma Devi.

juniper@arcadiacoven.be

Luna

luna@arcadiacoven.be

Verelna

Verelna heeft het leven altijd al een beetje van haar eigen-wijze kant bekeken. Op korte tijd verloor ze haar beide grootmoeders en haar moeder. Daarom begaf ze zich in 2011 op een nieuw spiritueel pad, om haar energetisch peil nieuw (vrouwelijk) leven in te blazen. Zo kwam ze terecht bij de Arcadia dochtercoven Amma Devi.

Haar interesse in de (oude) goden en godinnen is altijd al een deel van haar leven geweest. Ze werkt niet specifiek met één godin, maar voelt zich fel aangetrokken tot Selena en Venus. Ze noemt zich geen heks, priesteres of wat dan ook, maar ze wil gewoon op haar eigen manier tot nieuwe inzichten komen. De balans tussen de natuur, haar familie en haar vrienden staat hierin centraal, maar ook de balans tussen de jachtige maatschappij en het leven volgens haar eigen ritme.

Om hieraan te ontsnappen speelt ze in haar vrije tijd soms LARP-rollenspelen. Het is ook op die manier dat ze haar echtgenoot heeft leren kennen, waarmee ze ondertussen al 10 jaar is getrouwd. Ze is moeder van 2 schatten van kinderen en verdient haar boterham als payroll administrator bij een groot HR-bedrijf.

verelna@arcadiacoven.be

Yza

Yza is een sprankelende, aardse jonge vrouw die het leven aanschouwt in waarheid, eenvoud en rust. Vanaf jonge leeftijd werd haar duidelijk dat dood en leven hand in hand gaan en dat dit de natuurlijke cyclus is in de natuur. Vanaf dan vond ze haar moeder, zus, vriendin en toeverlaat in de natuur en wist ze dat spiritualiteit haar pad was in het leven.

Na haar studies communicatie begon haar interesse voor kruiden en studeerde ze af als herborist. In die periode leerde ze Elenor kennen en ook de coven Arcadia. Ook al was Yza altijd al solitair geweest, de nood om samen te werken werd sterker. In 2011 stapte ze dan ook in de Arcadia dochtercoven Amma Devi.

Spiritualiteit is alom aanwezig in haar leven: thuis, op het werk, in de stad, bij haar vrienden. Ze probeert dit ook zo te integreren onder de noemer “Spiritualiteit op hoge hakken”. Op die manier staat haar deur ook altijd open om anderen te helpen. Die hulp komt voort uit haar eigen ervaring, die ze graag deelt met hen die er oor naar hebben.

Nog steeds bruisend en vol ideeën kijkt Yza elke dag opnieuw de toekomst vol groot avontuur en levenslust tegemoet.

yza@arcadiacoven.be