Wie zijn wij

AMARA FAY

Al heel lang wist Amara Fay dat er meer was dan ons alledaags bestaan. Vanaf 1995 hield ze zich vooral bezig met kaartleggen en pendelen, en zette ze haar eerste stappen op haar spirituele pad. Na jaren onderbreking vond ze de weg naar Arcadia. Door het gevoel van verbondenheid en vertrouwen, voelde ze zich hier onmiddellijk thuis. Ze gooide de deur naar spiritualiteit met een grote zwier terug open en het was een fijn weerzien en ontmoeting met gidsen, krachtdieren, Godinnen en zoveel meer.

In het dagelijks leven werkt Amara Fayin een dienstverlenende sector. Dit doet ze met hart en ziel, want mensen helpen zit in haar bloed.

Ze is getrouwd met haar soulmate en is mama van een prachtige dochter.

Amara Fay is ook een creatieve duizendpoot, die graag alles tot in de puntjes afwerkt. Dit uit zich ook in haar spiritueel werk, waar geen moeite teveel is om de juiste sfeer te creëren en de juiste voorwerpen & tools te voorzien voor een ritueel. Desnoods maakt ze ze gewoon zelf!

Waar Amara Fay is, zijn ook vaak kraaien in de buurt. Ze heeft nooit anders geweten. Het was dan ook niet onverwacht dat de Godin Morrigan haar pad zou kruisen. De eerste ontmoetingen met deze Godin waren soms turbulent, maar ondertussen, mede dankzij de hulp van de zussen van Arcadia, is dit een boeiende connectie waar nog veel te ontdekken valt.

Ondertussen wandelt Amara Fay rustig, maar zeer nieuwsgierig verder op haar spirituele pad en geniet ze van elk moment en van elke nieuwe ervaring.

Je kan Amara Fay contacteren via: amarafay@arcadiacoven.be

AURORA

Aurora volgde lange tijd haar eigen weg. Ze groeide op in een gezin waar spiritualiteit en het occulte niet gemeden werd en kwam op haar veertiende in aanraking met ‘online-wicca’. Al snel besloot ze dat het pure traditionele pad niet haar weg was en ze bewandelde jaren het solitaire pad.

Verbondenheid met natuur was een rode draad in haar leven. Jaren alleen werken versterkte het verlangen naar spirituele connectie met gelijkgezinden. De vonk die ze zocht, vond ze bij haar Amazone-zusters. Na een introductie-weekend sjamanisme, voelde ze hoe haar pad zich slingerde in de richting van sjamanistische hekserij. Ze bewandelt dit pad onder de vleugels van de Godin Scathach en de God Hades.

In het dagelijkse leven is ze moeder van een kleine waaghals, verloofde van een motoverslaafde en kattenmama van Shadow en Odin. Hiernaast werkt ze als Payroll consulente voor een HR-bedrijf.

Je kan Aurora contacteren via: aurora@arcadiacoven.be

BRYD (Webmaiden)

De naam ‘Webmaiden’ zegt het al: ze is de madam van onze website en van onze Facebookpagina. Ze is sterk met het geschreven woord, leest zowat alles wat je onder haar neus duwt en is een onverbeterlijk optimist. Haar quote van elke dag is: “Alles komt altijd in orde.

Onze webmaiden staat met haar voeten prettig op de grond. Ze voelt een grote verbondenheid met de natuur en de energie die er op onze aardbol bestaat. Haar nieuwsgierigheid zorgt er voor dat er altijd nieuwe dingen zijn om van te proeven: de innerlijke mens spijzen betekent in haar geval zowel culinair als spiritueel en magisch kokerellen. Inspiratie hiervoor vindt ze overal om zich heen.

Bryd is mama van twee vrijgevochten kinderen en de gezellige echtgenote van een elf (of was het een god? :-)). Hiermee verklap ik dat ze haar vrije tijd soms ook vult met rollenspelen. Voor haar beroep doet ze iets met feestjes, muziekfestivals en artiesten, kortom … ze zit met één voet in de entertainment sector.

Bryd is de drijvende kracht achter de Arcadia dochtercoven Hagazussa, gesteund door de Gallische Godin Brigandhu, de godin van het vuur tussen de werelden.

Je kan Bryd contacteren via: webmaiden@arcadiacoven.be

FJIERRA MARIS

Binnen haar eigen groep en omgeving wordt Fjierra Maris een bruggenbouwster genoemd. Ze zet zich actief in om de kloof tussen diverse strekkingen en visies te dichten en mensen ervan bewust maken dat we veel meer bereiken door elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en samen te werken.

Fjierra’s naam is een afkorting van Zjenna Fjierra en dat betekent ‘Vrouwe van het Vuur’. Dat zij dan ook het smeulende vuur is van Arcadia, leidt geen twijfel. En laat nu ‘toevallig’ de Ierse Vuurgodin Brighid haar steun en toeverlaat zijn. Het tweede deel van haar naam ‘Maris’ kwam er later bij en duidt op haar verbondenheid met de Wateren van Moeder Aarde in het algemeen en met de Godin Yemaya in het bijzonder.

Fjierra zette haar eerst stappen op dit pad op haar 16de vanuit haar zoektocht naar een spirituele levenshouding waarin de vrouw een volwaardige plaats had. Haar leerschool doorliep ze door zich te verdiepen in verschillende strekkingen binnen de wicca zoals Seax, Pecti, Alexandrijns (Greencraft), volkshekserij, Temple of Ara en vooral door te vertrouwen op eigen gevoel en eigen achtergrond, haar roots en voorouders. Daarna werkte Fjierra lange tijd als solitair tot ze de behoefte kreeg om andere invalshoeken te onderzoeken en op zoek te gaan naar gelijkgezinden. Fjierra is lid van de internationale Alliance of Progressive Covens en heeft goede banden met neo-paganistische bewegingen in binnen- en buitenland.

Als oprichtster van onze vereniging is het haar doel om mensen bewust te maken van hun eigen krachten en hun eigen pad. Naast een hele hoop ervaring kan zij putten uit een blijkbaar onmetelijke bron van weetjes, verhalen, rituelen, visies, strekkingen en gedachten die allemaal van pas komen in onze opleidingen. Fjierra is ook één van de docenten van onze opleiding ‘Natuurgericht Spiritueel Bewustzijn’. Dit combineert zij met een leuke en uitdagende job in de media, maar de meeste aandacht blijft toch voorbehouden voor haar 2 kinderen.

Je kan Fjierra contacteren via: fjierra@arcadiacoven.be

HAMAMELIS

Er is geen vrouw wiens hart met meer liefde, warmte, geduld en doorzettingsvermogen gevuld is dan dat van Hamamelis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij een beroep gekozen heeft dat al deze aspecten in zich draagt. Hamamelis is kleuteronderwijzeres van beroep en haar kracht schuilt in het speels en creatief doorgeven van de oeroude kennis en wijsheid die ze vindt in de natuur.

Ze is de kleindochter van de Godin Selu, de maïsgodin van de indianen, die haar steun en toeverlaat is. Haar naam verwijst naar de “Toverhazelaar” die reeds bij de oude indianen gebruikt werd voor zijn geneeskrachtige werking. Binnen Arcadia is zij één van de vrouwen van de dochtercoven Hagazussa.

Hamamelis is getrouwd en heeft twee schatten van dochters.

Je kan Hamamelis contacteren via: hamamelis@arcadiacoven.be

JUNIPER

Al van kinds af hield Juniper ervan om de krachten van de natuur op te zoeken. Een krachtige storm kon haar overtuigen om naar de Belgische kust te reizen om daar de storm op zijn krachtigst te trotseren. Ze bezocht ook landen als IJsland waar ze de natuur in al haar alle aspecten terug kon vinden. Ze houdt van die ruwe kracht, die de natuur zo typeert. Ze houdt van de stilte die volgt op die ruwe kracht om die puurheid kenbaar te maken.

Later werd ze naar een plekje onder de Wilg geleid waar ze begroet werd door de Wolf. Een pad vol met energie openbaarde zich en een rust nestelde zich in haar troebele tienergeest. Ze was thuisgekomen in een wereld waar je deel uitmaakt van en één bent met je omgeving, … de natuur.

Juniper houdt veel van dieren. Van klassieke huisdieren die haar al haar hele leven omringen, tot de ontembare kracht van dieren die niet door de mens bedwongen willen worden. De nabijheid van de walvis heeft haar hart doen stoppen. De huilende wolf heeft haar liefde gewonnen. Zo verdiept ze zich graag in de problematiek die rond deze dieren is gerezen, om naar een herstel of balans te streven.

De dag van vandaag woont ze de helft van het jaar in Schotland, waar ze haar passie heeft gevonden. Ze neemt je graag mee op een adembenemende tocht op het water om de prachtige fauna van de zee te ontdekken.

Hoewel Juniper van het alleen zijn houdt, voelt ze zich sterker hand in hand met medereizigers. Met veel plezier ontmoette ze zo haar zussen uit Arcadia’s dochtercoven Amma Devi.

Je kan Juniper contacteren via: juniper@arcadiacoven.be

LUNA

Luna is een beetje een chaoot, altijd al geweest. Vlug enthousiast over allerlei dingen en gepassioneerd over alles dat haar kan boeien. Van kindsbeen af was ze geïnteresseerd in de wereld om haar heen en zag ze de schoonheid van de natuur. Geen wonder dat ze de natuurgeesten en spirits van het land in al haar vormen toen al lief had.

In 2010 ontdekte Luna Arcadia en vond meteen een nieuwe thuis. Ze leerde niet alleen haar element – vuur – te beheersen, maar vond de balans met de andere elementen. Ook ontdekte ze de godin Aìne – de Keltische moedergodin van de natuurspirits en Elfen. Op dat moment viel alles voor haar in de plooi en sindsdien zoekt ze naar manieren om de oude Keltische gebruiken in haar leven te integreren.

In het dagelijks leven is Luna gelukkig getrouwd en heeft ze een pracht van een zoon. Luna staat voor de klas en toont haar leerlingen dagelijks dat het oké is om anders te zijn, dat ongebruikelijke dingen en creativiteit bewonderenswaardig zijn en dat de oeroude wilde krachten nog steeds in ons zitten.

En als het haar even allemaal teveel is verdiept ze zich in LARP, feestjes, gezellig op pad gaan met vrienden of een goed boek.

Luna noemt zichzelf geen heks, priesteres of wat dan ook. Ze is gewoon zichzelf en bewandelt een eigen spiritueel pad.

Je kan Luna contacteren via: luna@arcadiacoven.be

TARA REA

Tara Rea bewandelt ondertussen al meer dan de helft van haar leven het heksenpad. Vaak met véél omzwervingen en zijpaden, maar altijd keerde ze weer terug naar dat wat haar tot in haar ziel beroerde. Na meer dan tien jaar solitair “aanmodderen”, werd het tijd om op zoek te gaan naar gelijkgestemden. De onstilbare honger naar kennis en ervaring – en een kleine duw in de juiste richting – bracht haar uiteindelijk bij Arcadia. De samenhorigheid, verbondenheid en een plaats om die opgedane ervaringen te delen, deed haar blijven. Hier vond ze haar plek, haar thuis, samen met de andere Amazones.

Ze woont samen met de man van haar leven, een pracht van een zoon en hun trouwe adoptiedochter-op-vier-poten in het noorden van Antwerpen. Als leerkracht lager onderwijs tracht ze met véél geduld op ludieke en vrolijke wijze de nieuwe generatie een portie kennis, vaardigheden en attitudes bij te brengen waar ze zich, hopelijk, in de toekomst nog wat van herinneren.

Tijdens de lessen kwam Tara Rea, geheel onverwacht, in contact met Ishtar en deze godin begeleidt haar sindsdien op Haar eigen(wijze) manier. Ishtar leert deze eeuwige twijfelaar om wat steviger in haar schoenen te staan en volop het leven te leven en ervan te genieten. Gedurende haar tijd bij Arcadia is ze gegroeid en open gebloeid en ze heeft zeker haar plafond nog niet bereikt.

Je kan Tara Rea contacteren via: tararea@arcadiacoven.be

VERELNA

Verelna heeft het leven altijd al een beetje van haar eigen-wijze kant bekeken. Op korte tijd verloor ze haar beide grootmoeders en haar moeder. Daarom begaf ze zich in 2011 op een nieuw spiritueel pad, om haar energetisch peil nieuw (vrouwelijk) leven in te blazen. Zo kwam ze terecht bij de Arcadia dochtercoven Amma Devi.

Haar interesse in de (oude) goden en godinnen is altijd al een deel van haar leven geweest. Ze werkte aanvankelijk niet specifiek met één godin, maar voelde zich fel aangetrokken tot Selena en Venus. Ze begon haar pad met Selena, die haar de kracht en gerustheid schonk om zichzelf spiritueel verder en dieper te verkennen. Ze kreeg vertrouwen en dat gaf haar de moed om een ander pad op te gaan. Daar kwam ze Venus tegen. Een goddelijke kracht die haar leerde om te gaan met haar ultieme vrouwelijkheid en haar het geloof in haar eigen kunnen schonk. Selena keek toe en keurde het goed. Samen met Venus begaf Verelna zich in 2016 op het pad van de trance-prophesy. De veeleisende godin vroeg om een stem en kreeg deze bij Verelna. Venus en Verelna zijn sindsdien onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Hokjes-denken past niet bij Verelna. Om open-minded in het leven te staan gelooft ze dat hokjes niet werken. Alles kan immers steeds veranderen. Ze noemt zich geen heks, priesteres of wat dan ook, maar ze wil gewoon op haar eigen manier tot nieuwe inzichten komen.

Nood aan inzichten over het sensuele leven dat zich achter het masker van de strakke en zakelijke maatschappij bevindt? Vragen rond de connectie tussen lichaam en ziel, de verbondenheid tussen mensen, vruchtbaarheid (in brede zin), …? Allemaal zaken waarvoor je bij haar terecht kan.

De balans tussen de natuur, haar familie en haar vrienden staat centraal, maar ook de balans tussen de jachtige maatschappij en het leven volgens haar eigen ritme. Om hieraan te ontsnappen speelt ze in haar vrije tijd soms LARP-rollenspelen. Het is ook op die manier dat ze haar echtgenoot heeft leren kennen, waarmee ze ondertussen al 16 jaar is getrouwd. Ze is moeder van 2 schatten van kinderen en verdient haar boterham als stafmedewerker bij een groot HR-bedrijf.

Je kan Verelna contacteren via: verelna@arcadiacoven.be